Volledig scherm
Het Volkerak-Zoommeer. © Ernesta Verburg

Te veel blauwalg: waterschap sluit inlaat zoetwater

THOLEN - Waterschap Scheldestromen sluit de inlaat van zoetwater op Tholen, Sint-Philipsland en bij de Reigersbergsche Polder (Rilland) morgen om 12.00 uur, vanwege de sterk toegenomen groei van blauwalg op het Volkerak-Zoommeer.

De maatregel moet de verspreiding van blauwalgen voorkomen. In zoete wateren met veel voedingsstoffen kan blauwalg bij hogere temperaturen in combinatie met weinig neerslag giftige stoffen afscheiden in het water. Die stoffen zijn schadelijk voor mens en dier. Als de blauwalg afsterft, kan dat stank en zuurstofloosheid veroorzaken, wat gevolgen heeft voor het waterleven.

De hoge temperaturen van de afgelopen week hebben de blauwalg in het Volkerak-Zoommeer sterk doen toenemen. Als de situatie met de blauwalgen achter de rug is, zullen de zoetwaterinlaten weer worden geopend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”