Volledig scherm
© PZC

TCR is failliet, curatoren doen alles om leerlingen- en Wmo-vervoer te waarborgen

MIDDELBURG - Vervoersbedrijf TCR Group in Middelburg is maandag door de rechtbank failliet verklaard op verzoek van de bewindvoerders. Volgens curatoren Folkert Hiemstra en Jan de Meester wordt alles gedaan om te zorgen dat de busjes voor het leerlingenvervoer en het Wmo-vervoer kunnen blijven rijden. De gemeenten laten weten dat voor dinsdag het vervoer is geregeld en de busjes gewoon rijden.

,,We zijn ons zeer bewust van het maatschappelijk belang van het vervoer van leerlingen en kwetsbare groepen. We doen ons best om te waarborgen dat dit vervoer door kan blijven gaan”, aldus Hiemstra.

Naast leerlingen- en Wmo-vervoer verzorgt TCR ook openbaar vervoer en reizen met touringcars. De bewindvoerders onderzoeken of een doorstart mogelijk is van TCR Group als geheel of in onderdelen.

Bij de failliete TCR Group werken 1300 mensen. Het bedrijf is in heel het land actief. De vakbonden hebben later deze week overleg met de centrale ondernemingsraad van TCR. FNV en CNV wijzen de lage tarieven die gemeenten betalen voor het doelgroepenvervoer aan als mede-oorzaak van de problemen waarin TCR verzeild is geraakt.

,,Onder druk van opdrachtgevers, die vaak voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, zijn de marges in het vervoer erg klein. Eigenlijk veel te klein om voldoende vet op de botten te houden. Er hoeft maar iets mis te gaan en je ziet wat er gebeurt”, aldus onderhandelaar Tjeerd Orie van CNV Vakmensen. Marjan Broer, bestuurder van de FNV zei hierover: ,,De opdrachtgevers betalen prijzen waarvoor echt niet meer kan worden gereden. Gemeenten, provincies en ziektekostenverzekeraars moet hier eens heel goed over nadenken en beseffen dat het eigenlijk niet meer kan.”

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.