Volledig scherm
© Thinkstock

Tbs met dwangverpleging geëist tegen Goesenaar die zijn vriendin mishandelde; ‘Toen ze op de bank viel gaf ik haar nog wat trappen na’

MIDDELBURG -  ,,Wie niet luistert moet een lesje worden geleerd’’, was de mening van de 37-jarige Goesenaar C. van der S. Hij gaf zijn inmiddels ex-partner een ferme afranseling nadat de twee ruzie kregen over een mobieltje. Het lesje voor Van der S. bestond uit een eis van tbs met dwangverpleging voor poging doodslag en bedreiging.

Beide partners hadden een rugzakje. Zij had de nodige psychische problemen en Van der S. leed volgens de deskundigen aan schizofrenie en had paranoïde neigingen. Medicijnen daartegen slikte hij niet meer, want hij liet zich niet dwingen, hield hij de rechtbank voor. 

Gebroken pols

Op die 22ste oktober vorig jaar ging het mis tussen de twee. Er waren wat relatieproblemen en ze hadden het over vreemdgaan. Op zijn laptop ontdekte zijn partner dat hij met een ander ‘bezig‘ was. Vervolgens pikte zij ook nog eens zijn mobieltje af. Die moest rap terug en om een en ander kracht bij te zetten vroeg hij haar of ze dood wilde. Aansluitend kneep hij haar keel dicht, duwde of smeet hij haar tegen de muur en gaf hij haar enkele schoppen waardoor ze haar pols brak. ,,Toen ze op de bank viel gaf ik haar nog wat trappen na”, erkende Van der S. ,,Ja, die pols hing er wat slapjes bij.” 

Dat het ook anders opgelost had kunnen worden en ook anders had kunnen aflopen erkende Van der S. wel, maar hij vond dat het allemaal wel meeviel. ,,Ik ben er niet trots op, maar ze haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Ze heeft het zelf veroorzaakt.” Van der S. is al eens eerder veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Uitspraak 23 juli.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement