Volledig scherm
© Shell

Tanken in Zeeland is een kostbare zaak

VLISSINGEN - Benzine is in Zeeland is allesbehalve voordelig. Volgens platform Alstu is het na Flevoland zelfs de duurste provincie om de tank vol te gooien.

Alstu, dat producten met elkaar vergelijkt, heeft de 40 goedkoopste tankstations per provincie in kaart gebracht. Als peildatum is 11 februari, afgelopen dinsdag, genomen.

Voor Zeeland noteerden de onderzoekers een gemiddelde prijs van 1,602 euro per liter Euro 95-benzine. Alleen in Flevoland was dat hoger: 1,622 euro. De goedkoopste provincies bleken Noord-Brabant, Gelderland en Drenthe te zijn, met 1,583 euro per liter.

De goedkoopste Zeeuwse tankstations zijn volgens Alstu die van TinQ in Middelburg en Poortvliet, met 1,579 euro per liter. Ook de andere TinQ-locaties in Zeeland scoren hoog, evenals de pompen van Agrisneltank in Heinkenszand, Goes, Vlissingen, Borssele, Krabbendijke en Zierikzee.

Tanken langs snelweg duurder

Landelijk was de benzine van Fieten Olie in Doetinchem het voordeligst: 1,539 euro per liter. Pompen op ‘A-locaties’, zoals langs de snelweg, rekenen vaak aanzienlijk meer dan andere stations. Dat kan op een volle tank al snel zo’n 10 euro schelen.

Nederland is binnen het Europa het duurste land voor wie Euro 95 tankt. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen loont het dan ook de moeite om in België te gaan tanken. Dat is volgens Alstu bijna 15 procent goedkoper, pakweg 14 euro per tank.

Luxemburg is het goedkoopst

In Duitsland loopt het voordeel al snel op tot 20 euro per tankbeurt. Wie onderweg is naar de wintersport, moet zeker niet nalaten om te tanken in Luxemburg of Oostenrijk, waar de benzine het goedkoopst is. In Luxemburg moest afgelopen dinsdag 1,202 euro per liter worden afgerekend.

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.