Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

Taakstraf voor stalker uit Tholen

MIDDELBURG - De 44-jarige A.T. uit Tholen is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur wegens stalking. Daarbij komt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een contact- en locatieverbod, zoals de officier van justitie had geëist.

De rechtbank acht bewezen dat T. zijn ex-vriendin vanaf eind 2015 zo‘n 1,5 jaar heeft gestalkt. Hij reed tientallen keren per dag langs haar huis, ging langs haar werk, belde haar, stuurde berichten en stond onaangekondigd voor haar deur en in de tuin van haar buren.
Het slachtoffer vertelde eerder op zitting dat zijn gedrag een grote impact op haar leven heeft. ,,Ik voel mij machteloos. Ik heb meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij mij met rust moet laten, maar hij luistert niet. Ik word er gek van.” T. kon maar niet accepteren dat de relatie over is. De rechtbank vindt dat er sprake is van een stelselmatige inbreuk op de persoonlijke leefomgeving van het slachtoffer.

De Tholenaar is haar naast de opgelegde straffen een schadevergoeding verschuldigd van 1579,46 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
    PREMIUM

    Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

    MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”