Volledig scherm
ldm18/10/2018 - Middelburg - rechtbank © Lex De Meester

Taakstraf voor frauderende boekhouder uit Bruinisse

MIDDELBURG - De 34-jarige boekhouder J. K. uit Bruinisse is vandaag door de rechtbank in Middelburg voor fraude bij zijn werkgever veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een celstraf van drie dagen plus zes maanden voorwaardelijk. 

Die drie dagen zijn gelijk aan het voorarrest. Daarnaast moet hij zijn werkgever 624.725 euro terugbetalen. Tegen K. was twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, voor het stelen van meer dan een half miljoen euro bij zijn baas geëist.

K. werkte bij een aannemersbedrijf in Zierikzee en sluisde tussen 2013 en 2016 wekelijks geldbedragen naar zijn eigen rekening. Reeds betaalde facturen voerde hij opnieuw in en zette zijn eigen bankrekening op de factuur. Omdat de betalingen via bulktransacties werden verricht had niemand in de gaten dat er financieel iets goed mis was. Het geld dat K. op die manier bij elkaar fraudeerde ging op aan zijn gokverslaving en de aanschaf van twee auto’s. Uiteindelijk werd het gesjoemel K. te veel en biechtte hij alles op aan zijn werkgever.

Inmiddels gokt K. al geruime tijd niet meer en is hij voor zijn verslaving in therapie gegaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Psychiatrische patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigingen door Vlissingen
    PREMIUM

    Psychiatri­sche patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigin­gen door Vlissingen

    VLISSINGEN – Honderd cliënten van Zeeuwse Gronden, een instelling voor psychiatrische gezondheidszorg, dreigen de dupe te worden van bezuinigingen. Volgens directeur Jan van Blarikom van Zeeuwse Gronden wil de gemeente Vlissingen – die als centrumgemeente verantwoordelijk is voor beschermd wonen – volgend jaar minder geld uittrekken voor patiënten die buiten een instelling wonen. De instelling slaat alarm.