Volledig scherm
Het Fruitteeltmuseum in Kapelle. © Johan van der Heijden

Subsidie voor Fruitteeltmuseum in Kapelle en Nicolaaskerk in Kortgene

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle en Nicolaaskerk in Kortgene krijgen een flinke Europese subsidie. Het museum gaat in de tuin laten zien hoe de fruitteelt de streek heeft vormgegeven en de kerk wordt een centrum waar mensen kennis kunnen maken met cultuur, historie en regionale gastronomie.

Stichting Musea de Bevelanden krijgt voor het Fruitteeltmuseum 32.500 euro uit Brussel, de gemeente Kapelle legt daar 22.500 euro bij en de de gemeente Borssele 10.000 euro. In totaal wordt ruim een ton geïnvesteerd in de tuin, die een uniek stuk Zuid-Bevelands erfgoed is. Er komen onder meer voorzieningen voor minder-validen en kinderen. Het buitenmuseum geeft inzicht in de manier waarop de fruitteelt de streek heeft vormgegeven.

De Nicolaaskerk krijgt een cheque van 56.500 euro uit Brussel en een even grote uit Wissenkerke, omdat de gemeente Noord-Beveland de Europese subsidie aanvult. Daarmee is meer dan de helft binnen van het bedrag dat nodig is (189.954 euro) om van de kerk een toegankelijk cultureel en multifunctioneel centrum te maken.