Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Flikweert eet mosselen in het proeflokaal van De Kleine Schorre in Dreischor. © Marieke Mandemaker

Stuntmossel was nekslag mosselkweker

PollYERSEKE - Zeeuwse mosselkwekers hebben zich verenigd in de hoop zo een eerlijke prijs te krijgen voor hun product. Voor de consument betekent dat wellicht: duurdere mosselen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinterklaas
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinter­klaas

  Misschien was het ook gewoon handiger geweest om hem onder zijn echte naam in mijn telefoon op te slaan. Platschorre. Nu was het Sinterklaas die schreef dat ze er bijna waren. En natuurlijk las mijn zoon dat. Hij staakte prompt zijn schoorsteenliedjes en keek kritisch in het rond. Zelfs zijn zusjes vielen stil. ,,En waarom zijn opa en oma hier eigenlijk? Gaat iemand mij nog vertellen wat er in vre-des-naam aan de hand is?”
 2. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
  PREMIUM
  opinie

  Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

  DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.