Vlnr: Een aantal bewoners van Bagijnhof 5: Bianka (Slowakije), Tiphaine (Frankrijk), Sheila (Nederland), Emil (Noorwegen), Anne-Rosa (Nl), Judith (Nl), Wenyi (China), Katherine (Verenigde Staten) en Thomas (Nl.)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Een aantal bewoners van Bagijnhof 5: Bianka (Slowakije), Tiphaine (Frankrijk), Sheila (Nederland), Emil (Noorwegen), Anne-Rosa (Nl), Judith (Nl), Wenyi (China), Katherine (Verenigde Staten) en Thomas (Nl.) © Dirk Jan Gjeltema

Studenten UCR in ‘intelligente lock down’, sommigen zijn zelfs begonnen met tuinieren of bakken

MIDDELBURG - ,,Ja mijn ouders zijn wel een beetje bezorgd. Maar bij hen in Oslo is het veel erger.” De jonge Noor Emil is één van de twaalf UCR-studenten in het huis aan de Bagijnhof 5 in Middelburg. Ook zijn bewegingsruimte is ineens een stuk kleiner geworden. ,,Wie had een paar weken gedacht dat dit onze nieuwe realiteit zijn zijn. Het nieuwe normaal?”

Het is volop lente. Tegen de gevel van het studentenhuis staan de bloemen in tot plantenbakken omgetoverde bierkratten in volle bloei. De bloemen staan buiten, maar de mensen zitten binnen. Achter glas schuilen ze voor het virus.