Volledig scherm
De Zeelandbrug.

Stremmingsapp alleen voor Zeelandbrug

MIDDELBURG - De 'stremmingsapp' van de Zeelandbrug wordt niet uitgebreid.

Gedeputeerde Staten beperken zich vooralsnog tot die applicatie voor smartphones, antwoorden ze op vragen van de PvdA-Statenfractie. De app die wordt ontwikkeld, is met name bedoeld om weggebruikers snel te waarschuwen voor een ongeplande afsluiting van de Zeelandbrug, als gevolg van een ongeluk of storing. De reguliere bloktijden van de brug zijn bekend en worden niet in de toepassing meegenomen.

De provincie heeft geen andere verkeersknelpunten in haar beheer waar zo'n app eveneens van toegevoegde waarde zou kunnen zijn, aldus GS. De Sluiskilbrug, waar de PvdA de app eveneens graag gebruikt zou zien, valt onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat en dus kan het college daar niet meer doen dan die mogelijkheid onder de aandacht te brengen.

  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    POLL

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.