Volledig scherm
© Frans Bosscha

Strandwacht Vlissingen voorkomt grote duinbrand

UpdateVLISSINGEN - Een duinbrand aan de Zwanenburgweg bij Vlissingen was, vanwege de droogte, voor de brandweer zondagavond reden om fors op te schalen.  Het vuur  ontstond even voor 20.00 uur, maar door kordaat handelen van de strandwacht kon erger worden voorkomen.

Vanaf de strandpost werd forse rookontwikkeling waargenomen, waarna nog aanwezige strandwacht met alle beschikbare brandblussers naar de plek des onheils snelden. De brandweer is met groot materieel, waaronder een waterwagen uitgerukt. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond naar schatting  zo'n 20 vierkante meter duin in brand.  Rond kwart over acht was het vuur geblust.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.