Volledig scherm
© Thinkstock

Strandje Brouwershaven is nu officieel een zwemlocatie

BROUWERSHAVEN - Het al jaren in gebruik zijnde strandje aan de Grevelingen in Brouwershaven wordt dit jaar voor het eerst vermeld in de provinciale lijst van zwemlocaties.

De aanwijzing door de provincie houdt in dat het strandje wordt gecontroleerd op waterkwaliteit en veiligheid voor de bezoekers. Het Brouwse strandje ligt in de buurt van de scouting en pal tegenover het eiland Dwars in den Weg. De stadsraad in blij met de aanwijzing. ,,We hebben het zelf aangekaart," reageert stadsraadvoorzitter Hanno Canters. ,,Het heeft vier jaar geduurd. We hebben er wat bankjes neergezet en mogelijk komen er nu nog meer voorzieningen."

Met de aanwijzing van Brouwershaven telt Schouwen-Duiveland nu twaalf officiële zwemlocaties: zes aan de Grevelingen (Scharendijke, Brouwershaven, Bruinisse), één aan de Oosterschelde (Ouwerkerk) en vijf aan zee. In totaal zijn er 56 gecontroleerde zwemlocaties in Zeeland. 

De provincie heeft de lijst woensdag gepubliceerd. Het gaat nog maar om een ontwerpbesluit. De lijst ligt tot en met 20 maart ter inzage. Tot die tijd is het mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement