Volledig scherm
© Staatsbosbeheer

Storm velt meer dan 200 bomen in Zeeland

VLISSINGEN - Door de storm zijn in Zeeland meer dan 200 bomen gesneuveld. Vooral veel populieren zijn omgewaaid of afgebroken. Het zijn met name de bossen van Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen die hard getroffen zijn. 

In veel bossen liggen bomen of takken over de paden, aldus Staatsbosbeheer. Ze werkt momenteel hard aan het weghalen ervan. De natuurorganisatie vraagt mensen extra voorzichtig en alert te zijn op losse takken wanneer ze het bos in gaan. Gevaarlijke situaties kunnen met foto en locatie worden gemeld per e-mail aan: zeelandzuid@staatsbosbeheer.nl.

Beuk van 100 jaar

Volgens Staatsbosbeheer zijn in de gemeente Terneuzen veel bomen gesneuveld, net als op de Plaat in Axel. Ook in Kloosterzande viel er een boom op het monumentale pand van de mouterij. Dat was een beuk van meer dan 100 jaar oud. De boom was aangetast door een schimmel welke witrot veroorzaakt. Deze specifieke aantasting is nauwelijks van de buitenkant te zien. Staatsbosbeheer heeft ook de overige vier beuken onderzocht. Ook die zijn door de schimmel aangetast. Uit veiligheid haalt ze de bomen weg. Staatsbosbeheer vindt het ‘jammer’dat de bomen geveld moeten worden, maar vindt het voor de veiligheid ‘noodzakelijk'. In samenspraak met de gemeente, dorpsraad Kloosterzande en de omwonende plant Staatsbosbeheer eind dit jaar bomen terug.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement