Het seinhuisje op het terrein van de Stoomtrein
Volledig scherm
Het seinhuisje op het terrein van de Stoomtrein © Google streetview

Stoomtrein en zorgboerderij zoeken stemmen om geld te krijgen uit ANWB-fonds

GOES - De Stoomtrein Goes-Borsele wil het oude seinhuisje uit Middelburg in volle glorie herstellen door er weer een buitentrap aan te laten bouwen. Om dat te kunnen betalen is de hoop gevestigd op een bijdrage uit het ANWB-fonds, dat per provincie 10.000 euro schenkt aan een bijzonder project.

Het seinhuisje is in 2001 naar het terrein van de Stoomtrein in Goes gekomen. De buitentrap was echter zo slecht, dat die eraf moest. Daardoor is de seinzaal niet bereikbaar. Als er weer een trap is, kunnen bezoekers uitkijken over het hele museumterrein.

Vanuit Zeeland dingt nog een project mee naar een bijdrage uit het ANWB-fonds. Zorgboerderij Praktijk Intzadel in Oud-Vossemeer wil een onverharde weg op het terrein laten verharden om de toegankelijk voor deelnemers te verbeteren. De zorgboerderij geeft dagbesteding en begeleiding aan mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking. Ze doen allerhande karweitjes en verzorgen en rijden paard.

Om te bepalen welke projecten geld krijgen uit het fonds, telt het aantal stemmen dat ze krijgen. Stemmen kan via https://www.anwb.nl/stem

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement