Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Breda © BD

Stomdronken iemand doodrijden geen doodslag? Hoezo?

Het gerechtshof moet zich opnieuw buigen over het geruchtmakende dodelijk ongeval bij Noordgouwe, vindt de advocaat-generaal van de Hoge Raad. Er is geen sprake van doodslag, zegt hij, ook al was de dader stomdronken. Dat roept vragen op.

Wat was er ook al weer gebeurd?

Een man uit Dreischor stapte in juli 2016 's nachts in Zierikzee in zijn bestelauto, na veel te veel te hebben gedronken. Bovendien had hij geen geldig rijbewijs. Op de Kloosterweg bij Noordgouwe reed hij een motor van achteren aan. De bestuurster kwam om het leven. Haar partner raakte ernstig gewond. Zowel de rechtbank in Middelburg als het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde de dader tot een gevangenisstraf van zes jaar, wegens doodslag en poging tot doodslag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ik herinner me van de woonwinkel alleen de Frans Bauer-stijl
    PREMIUM
    column marleen blommaert

    Ik herinner me van de woonwinkel alleen de Frans Bau­er-stijl

    Het voorjaar komt eraan en mijn zitbank is meer dan 25 jaar oud. Ik dacht er dan ook goed aan te doen om eens een meubelzaak binnen te gaan. Het toeval wil dat we in ons vrolijke stadje een enorm exemplaar van een dergelijke winkel rijk zijn. Daarom besloot ik met mijn dochter ‘meubels’ te gaan kijken. In de vijftien jaar dat we hier wonen ben ik er twee keer eerder geweest. Ik ben ook niet het type dat u op tweede kerstdag op een woonboulevard aan zult treffen. Ik sleep mezelf wel met enige regelmaat naar de Zweedse meubelboer als het echt niet anders kan, meestal voor een kind. Maar dat zijn ze wel: mijn escapades op woongebied.