Volledig scherm
Langs het kanaal wordt forensisch onderzoek verricht. © Willem Adriaansens

Stoffelijk overschot gevonden in kanaal bij Rilland (video)

RILLAND - In het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland is vrijdagochtend een stoffelijk overschot gevonden. Volgens de politie is er mogelijk sprake van een misdrijf. "Het lijkt niet op een gewone verdrinking", aldus Anton Hagen van de Politie Zeeland.

Pakket

Het stoffelijk overschot werd rond 10.00 uur aangetroffen. Een schipper zag in de buurt van de Bathseweg een verdacht pakket in het kanaal drijven en waarschuwde Rijkswaterstaat. Medewerkers van deze dienst gingen per boot op zoek en waarschuwden na de vondst, aldus de politie.

Het is nog niet bekend of het het om een man of een vrouw gaat en hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen, laat de politie weten.

Politie en Justitie gaan vooralsnog uit van een misdrijf. Twintig agenten zijn op de zaak gezet.

België

Omdat het lichaam gevonden is in de buurt van de Nederlands-Belgische grens, wordt ook contact opgenomen met de Belgische politie om zaken gezamenlijk te onderzoeken. Inmiddels is een sporenonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord.

Volledig scherm
Langs het kanaal wordt forensisch onderzoek verricht. © Willem Adriaansens
Volledig scherm
Het lijk werd gevonden door opvarenden van een boot van Rijkswaterstaat. © @RJanssens111/Twitter
RILLAND - In het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland is vrijdagochtend een stoffelijk overschot gevonden. Volgens de politie is er mogelijk sprake van een misdrijf. "Het lijkt niet op een gewone verdrinking", aldus Anton Hagen van de Politie Zeeland. De politie is een onderzoek begonnen naar de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak. Een aanzienlijk deel van het kanaal is afgezet om eventuele forensische sporen te beschermen. Het stoffelijk overschot werd rond 10.00 uur aangetroffen door opvarenden van een boot van Rijkswaterstaat. Er is een politiehelikopter onderweg om te helpen bij het onderzoek.