Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Stikstof-uitspraak raakt 618 Zeeuwse projecten

MIDDELBURG - De stikstofuitspraak raakt liefst 618 Zeeuwse projecten. Het gaat onder meer om de bouw van woningen, geplande bedrijventerreinen en nieuwe winkels. Dat heeft de provincie zojuist bekend gemaakt. 

Eind mei zette de Raad van State een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Onze hoogste rechtsorgaan vond dat de overheid te weinig deed om de natuur te beschermen. Het PAS bestaat sinds 2015 en moet de uitstoot van stikstof terugdringen.

Als gevolg van de uitspraak kwam de bouw van woningen, industrie en wegen stil te liggen. Die werkzaamheden stoten namelijk stikstof uit.

De provincie, waterschap Scheldestromen en de Regionale Uitvoeringsdienst hebben nu voor het eerst concreet op een rijtje gezet om hoeveel projecten het gaat in Zeeland. De meeste hebben te maken met woningbouw en dan vooral kleinschalige projecten van nul tot tien huizen.

Om welke projecten het precies gaat, willen de betrokken organisaties niet zeggen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”