Volledig scherm
De beoogde locatie van de marinierskazerne. © Marcelle Davidse

‘Stikstof ook probleem voor marinierskazerne in Vlissingen’

VLISSINGEN - De stikstofkwestie kan ook de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen blokkeren. De kazerne staat volgens RTL Nieuws op de lijst van 127 grote rijksprojecten die mogelijk te veel stikstof uitstoten.

Door een recente uitspraak van de Raad van State staan alle projecten die kunnen zorgen voor te veel stikstof in natuurgebieden ter discussie. Het kabinet komt vrijdag met een inventarisatie van projecten die hierdoor mogelijk worden geraakt.

De gemeenten, de provincie en waterschap Scheldestromen hebben samen voor Zeeland 618 projecten geteld. Daarnaast zijn er grote rijksprojecten die in de knel dreigen te komen. RTL zegt deze lijst al in handen te hebben. Daarop staan landelijk 127 projecten, niet alleen op het gebied van woning- en wegenbouw, maar ook bijvoorbeeld windmolenparken.

De marinierskazerne in Vlissingen staat eveneens op de lijst, net als veel andere projecten van Defensie. Ook het terugbrengen van beperkt getij in de Grevelingen en het zout maken van het Volkerak-Zoommeer worden mogelijk gedwarsboomd door de stikstofkwestie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement