Volledig scherm
Locatie Overwater van Arduin aan de Langevielesingel in Middelburg. © Google Maps

Stichting Arduin stopt samenwerking met Hof Welgelegen

MIDDELBURG - Stichting Arduin beëindigt de samenwerking met Hof Welgelegen in Middelburg. Dat betekent dat de zorgboerderij aan de Langevielesingel per 19 december wordt gesloten.

Ruim een jaar geleden ging Arduin in zee met Ard van de Kreeke, eigenaar van ‘t Hof Welgelegen.  Die realiseerde een versmarkt in de boerderij met werkplekken voor cliënten van Arduin.  ,,Maar zorgvuldig gemaakte afspraken werden te vaak niet nagekomen‘’, zegt Paul Vermeij, woordvoerder van Arduin. ,,Ook werden de huurpenningen niet op tijd betaald. Ondanks vele gesprekken ging het niet beter.  Voor Arduin was de maat vol.‘’  

Omdat het terrein van Arduin is, moet Hof Welgelegen vertrekken. Over twee weken gaat de locatie, waar per dag  gemiddeld tien cliënten worden ondergebracht, dicht. Arduin onderzoekt nog hoe het complex daarna zal worden gebruikt. 

Ard van de Kreeke is teleurgesteld:  ,,Het is allemaal anders gelopen dan gehoopt. Ik had nog een maand langer willen doorgaan en op een fatsoenlijke manier uit elkaar willen gaan. Helaas heeft Arduin anders besloten.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.
  2. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.