Alle ingezonden titels op een rijtje.
Volledig scherm
Alle ingezonden titels op een rijtje. © ZB Bibliotheek van Zeeland

Stem mee op het mooiste Zeeuwse boek!

stem nu!Wat is het beste Zeeuwse boek van het afgelopen jaar? In totaal zijn 64 boeken ingezonden voor de Zeeuwse Boekenprijs 2021. Van maandag 18 oktober tot en met woensdag 3 november (12 uur) kunt u via deze site op uw favoriete schrijver/boek stemmen.  

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. ‘Ja jouw schuld, jij woont scheef, veel te groot’
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  ‘Ja jouw schuld, jij woont scheef, veel te groot’

  Voorlopig werken we nog thuis en dus probeer ik in het weekend af en toe iemand te zien in vlees en bloed. Daarnaast heb ik de binnenkant van mijn eigen huis inmiddels ook wel gezien. Dus neem ik zaterdag de auto, rijd door de tunnel en ga op bezoek bij een goede vriend. We hebben elkaar lang niet gezien en de begroeting is dan ook allerhartelijkst. We gaan zitten in zijn aangenaam warme woonkamer.