Vakantiepark Noordzee Residence bij Cadzand-Bad. Bijna de helft van de verblijfstoeristen in Zeeland overnacht in huisjes op een vakantiepark.
Volledig scherm
Vakantiepark Noordzee Residence bij Cadzand-Bad. Bijna de helft van de verblijfstoeristen in Zeeland overnacht in huisjes op een vakantiepark. © roompot

Steeds meer toeristen overnachten in Zeeland - en ze geven ook steeds meer uit

MIDDELBURG - Het aantal overnachtingen in Zeeland door toeristen blijft stijgen. Vorig jaar ging het om 18,6 miljoen stuks - 3,5 procent meer dan het jaar ervoor. Samen met de dagtoeristen gaven ze 1,8 miljard euro uit in onze provincie. Dat blijkt uit cijfers van het Kenniscentrum Kusttoerisme. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tank op de dijk van Westkapelle staat weg te roesten
    PREMIUM

    Tank op de dijk van Westkapel­le staat weg te roesten

    WESTKAPELLE - De tank van Westkapelle roest weg omdat hij al jaren niet wordt onderhouden. De Stichting Cultuurbehoud Westkapelle wijst met een beschuldigende vinger naar de gemeente. ,,Ze blijft in gebreke.” Daardoor is de stichting bang dat het niet lang meer duurt voor die tank te gevaarlijk is om te laten staan. Dat zou volgens secretaris Jan Kaland van de stichting een groot verlies betekenen. ,,Die tank maakt onlosmakelijk deel uit van het oorlogsmonument van Westkapelle. Is van zeer groot historisch belang en ook een toeristische trekpleister.”