Volledig scherm
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (D66) © ANP

Staatssecretaris slaat terug in OV-ruzie met Zeeland

DEN HAAG - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66, Infrastructuur en Waterstaat) vraagt zich af of gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, vervoer) wel alle pagina’s van haar nota over het openbaar vervoer in 2040 heeft gelezen. ,,Zou de staatssecretaris weten dat hier ook mensen wonen?”, sneerde hij daarover vrijdag in de Statencommissie economie.

Het provinciebestuur wil dinsdag een gepeperde brief naar Den Haag sturen, omdat in de nota maar één regel aan Zeeland zou zijn gewijd. Van Veldhoven, die vandaag op werkbezoek was in Zeeland, reageerde al op voorhand. Ze wees erop dat Zeeland een snellere verbinding krijgt naar het toekomstige spoorknooppunt Breda. 

Daarnaast werkt het Rijk ook mee aan nieuwe vormen van vervoer om Zeeuwen - bijvoorbeeld vanuit Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen - sneller op Zeeuwse stations te krijgen, benadrukte Van Veldhoven. ,,Openbaar vervoer is meer dan de trein. Landelijk zijn er zeven proeven om het OV in de toekomst aantrekkelijker en op maat te maken. Als ze een succes zijn, kunnen ze in heel Nederland worden uitgerold.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement