Spotter ziet vliegtuig neerstorten bij Breda Airport: 'Heel triest'

VIDEOBOSSCHENHOOFD - ,,Ik kijk en fotografeer regelmatig vliegtuigen, maar dit hoop je natuurlijk nooit mee te maken." Vliegtuigspotter Ton de Haan uit Delft was een dagje uit met zijn vrouw in Brabant, toen hij het ongeluk van het vliegtuig waarbij een 62-jarige piloot uti Goes omkwam, zag gebeuren.

,,Ik ging op Seppe vliegtuigjes kijken, en had het vliegtuigje met sleepnet gefotografeerd in de regen. Vervolgens zag ik dat het vliegtuig niet hoog genoeg kwam. Het leek wel of de sleepkabel bleef hangen. Het vliegtuig verdween achter het huis en ik hoorde een grote doffe dreun."

,, Een grote vuurbal en een hoop rook, en dat was het eigenlijk." De Haan is enorm geschrokken en hoopt nooit meer een vliegtuigongeluk mee te maken.

Het dagje Brabant is de getuige wel van plan af te maken. ,, Mijn vrouw is bij de kapper en belt me wanneer ze klaar is. Dan heb ik wel een verhaal te vertellen. Ik denk wel dat we vanmiddag nog wel in Brabant blijven."

Lees ook: 62-jarige piloot uit Goes overleden bij crash met sportvliegtuigje

Volledig scherm
Spotter Ton de Haan uit Delft ziet vliegtuig neerstorten bij Breda Airport. © Foto Alfred de bruin
Volledig scherm
Spotter Ton de Haan uit Delft ziet vliegtuig neerstorten bij Breda Airport. © Foto Alfred de bruin
Volledig scherm
Spotter Ton de Haan. © Foto Alfred de bruin
Volledig scherm
Spotter Ton de Haan uit Delft. © Foto Alfred de bruin
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
  PREMIUM

  Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

  VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.