Madelief, Pepijn en Merel  (vlnr) Aalberts korfballen in de tuin bij hun huis in Arnemuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Madelief, Pepijn en Merel (vlnr) Aalberts korfballen in de tuin bij hun huis in Arnemuiden. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

reportageARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.

De teleurstelling bij Madelief Aalberts (7) was groot op vrijdag 13 maart. Op die datum maakte het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond bekend dat de zaalcompetitie erop zat; door de resterende drie speelrondes ging een streep. ,,De dag erna zouden we onze kampioenswedstrijd spelen”, vertelt de korfbalster van TOP F2. Volgens haar vader Johan hadden alle kinderen toegeleefd naar de titel. ,,De medailles lagen al klaar.”

Het zou haar eerste kampioenschap ooit zijn

Het is nu wachten op wat de bond maandag beslist: worden de tussenstanden als eindstand aangenomen of wordt de competitie als niet gespeeld beschouwd en komen er helemaal geen kampioenen. De F2 wacht in spanning af, net als liefst acht andere Arnemuidse koplopers. Normaliter zou er in de kantine het ene na het andere feestje worden gevierd, maar nu blijft het waarschijnlijk bij felicitaties via de e-mail of in de app-groep. Johan: ,,Het zou Madeliefs eerste kampioenschap ooit zijn. Ze had er zó naartoe geleefd…”

  1. Coronacrisis slaat toe als een neutronenbom in Walcherse kustplaatsen

    Coronacri­sis slaat toe als een neutronen­bom in Walcherse kustplaat­sen

    DOMBURG - Zeker tien procent van de bedrijven aan de Walcherse kust die actief zijn in de horeca en detailhandel is voor het einde van dit jaar failliet. Dat is de verwachting van Frans Provoost van accountantskantoor WEA Zuidwest en Hans Rijkse van Rijkse accountants & adviseurs. Rijkse denkt zelfs aan tien tot vijftien procent. Ze wijzen er wel op dat bij een tweede corona-uitbraak die inschatting waardeloos is. ,,Want dan wordt het echt een bloedbad.”