Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Speciaal thuiszorgteam op Walcheren voor coronacliënten

VLISSINGEN - Een speciaal coronateam gaat op Walcheren thuiszorg bieden aan de cliënten die besmet zijn met het coronavirus of ervan verdacht worden. WVO Zorg en Zorgstroom willen daarmee de kans op verspreiding van het virus beperken en de ziekenhuizen ontlasten. 

Ook cliënten van andere zorgaanbieders in de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere kunnen door het corona thuiszorgteam geholpen worden.

,,We willen de zorg voor cliënten met corona scheiden van de zorg voor de andere cliënten”, zegt of Onno Schot, manager thuiszorg WVO Zorg. Alleen al op Walcheren maken duizenden mensen gebruik van thuiszorg, variërend van huishoudelijk hulp tot thuisverpleging. Schot merkt dat er bij de cliënten veel onrust is over het coronavirus. De inzet van het corona thuisteam stelt cliënten meer gerust, is de hoop van de twee zorgorganisaties. 

  1. Coronacrisis slaat toe als een neutronenbom in Walcherse kustplaatsen

    Coronacri­sis slaat toe als een neutronen­bom in Walcherse kustplaat­sen

    DOMBURG - Zeker tien procent van de bedrijven aan de Walcherse kust die actief zijn in de horeca en detailhandel is voor het einde van dit jaar failliet. Dat is de verwachting van Frans Provoost van accountantskantoor WEA Zuidwest en Hans Rijkse van Rijkse accountants & adviseurs. Rijkse denkt zelfs aan tien tot vijftien procent. Ze wijzen er wel op dat bij een tweede corona-uitbraak die inschatting waardeloos is. ,,Want dan wordt het echt een bloedbad.”