Lou Dekker verloor na zestig jaar huwelijk zijn vrouw. ,,Het komt altijd onverwacht en te vroeg. En dan? Waar doe je het nog voor?"
Volledig scherm
PREMIUM
Lou Dekker verloor na zestig jaar huwelijk zijn vrouw. ,,Het komt altijd onverwacht en te vroeg. En dan? Waar doe je het nog voor?" © Dirk-Jan Gjeltema

Soms hoort Lou de stem van zijn overleden vrouw. En dat is heel normaal

REPORTAGEVLISSINGEN - Soms, ’s morgens als het tijd is om uit bed te gaan, hoort hij Corries stem: ,,’k Zou d’r mae ’s uut gae’, Lou. ’t is tied, ééé!” Als hij in de keuken staat en het eten een beetje laat aanbranden, prikken haar ogen in zijn rug: ,,Wat bin jie noe an ’t knoeien?!”

  1. Die verschrikkelijke protesten
    PREMIUM
    column marco kamphuis

    Die verschrik­ke­lij­ke protesten

    Maatschappelijke onvrede. Altijd klagen de mensen, het is nooit goed. Herinner je je die verschrikkelijke protesten, het verzet van de kunstenaars, elf jaar geleden? Wat een toestand. Elke dag die relschoppers op het journaal. Wat was er gebeurd? Het minderheidskabinet van VVD en CDA, met “gedoogsteun” van een partij die ze even later alweer spuugzat waren, bezuinigde tweehonderd miljoen op de kunstsector, en politici van die partijen deden geen moeite hun leedvermaak en minachting voor kunst te verbergen. Kostelijk was dat!