Volledig scherm
Het begin van het grootste naakstrand van Europa. foto René Schrier

Sodom en Gomorra op strand bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij het naaktstrand Oranjezon en de duinen daarachter wordt open en bloot de liefde bedreven en dat wekt ergernis.

Frank en Siska uit Bussum schreven de krant dat ze graag naar het naaktstrand bij Oranjezon gaan, maar zich ergeren aan deze praktijken. Ze vrezen dat het ten koste gaat van de populariteit van het plaatselijke strand en dat het de gemeente reputatieschade op zal leveren.

Loco-burgemeester Jaap Melse van de gemeente Veere kent het probleem. Het is volgens hem een gegeven dat er op het strand dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. In het verleden zette de gemeente Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA's) in. Niet omdat het verboden is naakt te lopen of andere dingen te doen. Maar simpelweg omdat het in de duinen gebeurt en dat is verboden gebied, zowel voor naakten als voor recreanten in badkleding.

Overigens zijn er volgens Melse in tegenstelling tot andere jaren, dit jaar nog geen meldingen van overlast bij de gemeente binnengekomen. Hij roept de mensen op, het vooral door te geven als ze last hebben van al te vrijpostige naaktlopers. Van de kant van de politie laat een woordvoerster weten dat er de afgelopen jaren af en toe meldingen over overlast van naaktrecreanten binnen zijn gekomen.

Reportage in krant van zaterdag