De zeilboot werd naar Brouwershaven gesleept.
Volledig scherm
De zeilboot werd naar Brouwershaven gesleept. © AS Media

Smartwatch ‘redt’ leven van zeiler in nood op Grevelingenmeer

BROUWERSHAVEN - Een zeiler is vrijdagavond rond 19.30 uur in de problemen gekomen op het Grevelingenmeer. De man was overboord geslagen van zijn zeilboot en zijn mobiele telefoon lag nog aan boord. Door via zijn 'smartwatch’ naar het Kustwachtcentrum in Den Helder te bellen kon hij uit zijn benarde situatie worden gered. 

De man gaf via zijn horloge zijn locatie op het Grevelingenmeer door. Hij vertelde dat hij waarschijnlijk wel op eigen kracht naar de kant kon lopen, maar doordat zijn zeilboot steeds verder af dreef werd de verbinding verbroken. Het Kustwachtcentrum schakelde meteen verschillende hulpdiensten in.

Twee KNRM-reddingboten, het patrouillevaartuig RWS75 van Rijkswaterstaat en de SAR-helikopter werden gealarmeerd. En ook de politie werd ingeschakeld om langs het water naar de man te zoeken.

Uiteindelijk troffen reddingwerkers van de KNRM Ouddorp de  zeiler aan op het water en namen hem aan boord.  Op de wal werd de man gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij had het koud, maar was verder in orde en kon zelf zijn reis vervolgen. De KNRM-reddingboot Baron van Lynden heeft de zeilboot naar de haven in Brouwershaven gesleept.

Vrijwilligers van de KNRM op de de Baron van Lynden.
Volledig scherm
Vrijwilligers van de KNRM op de de Baron van Lynden. © KNRM
  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”