Etty Hillesum
Volledig scherm
Etty Hillesum © Collectie Joods Historisch Museu

Sloop dreigt voor laatste woonhuis Etty Hillesum

AMSTERDAM - Het woonhuis waar de in Middelburg geboren Etty Hillesum (1914-1943) haar wereldberoemde dagboeken schreef, dreigt te worden gesloopt. Dat meldt Trouw. 

Hillesum woonde zes jaar bij het Museumplein, tot ze op haar 29ste vertrok naar Westerbork en later werd vermoord in Auschwitz. Het herenhuis in de Gabriel Metsustraat zou moeten wijken voor nieuwbouw. Haar geboortehuis staat aan het Molenwater in Middelburg. Het Etty Hillesum Onderzoekscentrum (EHOC) hoopt een deel van dat pand als museum in te richten.

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.