Rob van de Graaff uit Burgh-Haamstede is de bedenker van een goedkope energieneutrale vrijstaande woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob van de Graaff uit Burgh-Haamstede is de bedenker van een goedkope energieneutrale vrijstaande woning. © Rob van de Graaff

Slimme vrijstaande woning voor 150.000 euro? Dat kan, zegt Rob van de Graaff uit Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Een gezin of juist een ouder stel? Rob van de Graaff uit Burgh-Haamstede ontwikkelde een woning die in een handomdraai is aan te passen aan de woonwensen van de koper. Zijn prefabhuis is met 150.000 euro ook nog eens spotgoedkoop. Dat is overigens nog wel zónder de grond. ,,Iedereen moet comfortabel en tegen normale kosten kunnen wonen.”

Zijn leven lang zat Van de Graaff in de bouw. De 81-jarige pensionado rust nog steeds niet op zijn lauweren. Hij ontwikkelde een concept voor een woning die voor elke doelgroep - van jong tot oud - met weinig moeite en tegen geringe kosten is aan te passen. ,,Basaal, flexibel, energieneutraal en levensloopbestendig zijn de kernwoorden.”

Van de Graaffs idee wordt uitgelegd op zijn website twinstart.nl. Zijn concept behelst allerminst een starterswoninkje. Het gaat om een ruime woning die vrijstaand en als twee-onder-één-kapper kan worden gebouwd. Compleet met eigen oprit. Hoe flikt hij dat voor 150.000 euro?

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”