Statenlid Robert Koevoets (Forum voor Democratie) wil dat Zeeland het kabinet voor de rechter daagt over de marinierskazerne
Volledig scherm
Statenlid Robert Koevoets (Forum voor Democratie) wil dat Zeeland het kabinet voor de rechter daagt over de marinierskazerne © Ernst Jan Rozendaal

‘Sleep kabinet voor de rechter over marinierskazerne’

MIDDELBURG - Zeeland moet het kabinet meteen voor de rechter slepen over de marinierskazerne. Dat vindt de Statenfractie van Forum voor Democratie. Nu lijkt de provincie het als een laatste mogelijkheid te beschouwen. 

Afgelopen vrijdag werd een Statendebat over klimaatmaatregelen afgebroken vanwege het nieuws over de marinierskazerne. Maandagavond werd een vervolg ingelast, en ging het toch eerst weer over de ruzie met het kabinet.

Tanden laten zien

Er was alom lof over de opstelling van de Zeeuwse bestuurders. Dat Zeeland zijn ‘tanden moet laten zien’ door de Staat voor de rechter te dagen wegens contractbreuk,  was door Robert Koevoets (FvD) - zelf advocaat - dan ook niet als kritiek bedoeld. Het leek hem wel een ‘krachtig statement’ om eerst via de rechter te proberen toch de bouw van de kazerne in Vlissingen af te dwingen, en pas later te praten over een compensatie voor het mislopen ervan.

Rechtszaak blijft optie

Gedeputeerde Dick van der Velde (VVD) zei dat het dagelijks provinciebestuur dinsdag de strategie bepaalt. Een rechtszaak blijft een optie, verzekerde hij, ook als eerst over compensatie wordt gepraat.