Slapen tussen de dieren in natuurgebied Canisvliet

zomer 2019/videoWESTDORPE- Je kunt natuurlijk met de auto naar Zuid-Frankrijk rijden en verblijven op een camping die alles heeft wat je nodig hebt. Maar je kunt ook gewoon met je tentje naar een van de paalkampeerplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Zonder voorzieningen, maar middenin de natuur.

We zitten op onze campingstoeltjes aan het water van natuurgebied Canisvliet in Westdorpe en laten de muziek bewust uit om te genieten van de geluiden om ons heen. Tjirpende krekels, gaggelende ganzen en plonzende karpers van wel een meter groot. Zelfs een bronstige ree laat al burlend van zich horen. Ik glimlach tevreden. Dit is precíes hoe ik me het wildkamperen had voorgesteld. Zo dicht bij de natuur dat ik er helemaal zen van word.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.