Volledig scherm
PREMIUM
Marijn G. (midden) in Middelburg. Links naast hem Alberto Stegeman die hem ontmaskerde in het programma Undercover in Nederland. © videostill

Slachtoffer van Middelburgse oplichter: ‘Ik ben ook boos op mezelf. Hoe kon ik hier nou intrappen?’

GENT - Ze trapten er allemaal in. En waarom zouden ze twijfelen? Ze zagen toch met eigen ogen hoe M.G. het bedrag overmaakte via zijn ABN Amro-app? Pas dagen later beseften ze dat ze waren opgelicht. Vijftien gedupeerden kwamen vandaag naar de rechtbank in Gent waar een inleidende zitting plaatsvond.

Hoofdverdachte M.G. (21) was er zelf ook. De Middelburger wordt verdacht van oplichting bij 42 mensen voor een bedrag van 70.000 euro. Hij vond zijn (vooral Vlaamse) slachtoffers op koopjessites waar ze dure laptops en fototoestellen aanboden. Eenmaal bij ze thuis ‘betaalde’ hij het bedrag via een nep-betaalapp op zijn telefoon. En later verkocht hij de spullen zelf weer door op internet.

G. werd volgens het openbaar ministerie eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten. Hij keek vandaag in de rechtszaal stuurs voor zich uit en ontweek elke blik van de slachtoffers. Zijn korte haar opgeschoren, kekke bril op, Puma-schoenen aan met grijze broek en zwarte coltrui. Aan de oppervlakte rustig, maar de rode vlekken in zijn nek en gezicht verraadden zijn zenuwen. Enkele meters verderop stonden 15 mensen die schadevergoeding van hem eisen, ieder voor enkele duizenden euro's.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement