Volledig scherm
Simon Geleijnse © ANP

Simon Geleijnse vijfde Zeeuw in Tweede Kamer

GOES - Simon Geleijnse, geboren in Goes, is vanaf morgen lid van de Tweede Kamer voor de partij 50PLUS. Hij vervangt de zieke Léonie Sazias voor - in eerste instantie - zestien weken.

Geleijnse (44) stond tijdens de Kamerverkiezingen van vorig jaar op plek 6 bij 50PLUS, dat toen vier zetels haalde. Hij is momenteel secretaris van de fractie. Geleijnse is geboren en getogen in Zeeland en had al op jonge leeftijd een eigen bloemenzaak in Goes. Later werkte hij voor een zorgverzekeraar, waar hij naar eigen zeggen affiniteit met ouderen en onderwerpen als zorg en pensioenen kreeg. Hij werkt nu sinds zo'n twaalf jaar in Den Haag.

Herstel

Léonie Sazias, voorheen bekend als tv-presentatrice, maakte vorig jaar bekend dat ze aan darmkanker lijdt. Ze richt zich nu op haar herstel. Voorlopig is de planning dat ze op 26 februari terugkeert. 

Met Geleijnse, die nu secretaris is van de landelijke tak van 50PLUS, komt het aantal Zeeuwse Tweede Kamerleden op vijf. André Bosman, Tobias van Gent (beide VVD), Joba van den Berg (CDA) en Rutger Schonis (D66) zijn de anderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement