Volledig scherm
Beeld van de voorstelling Wie is Bang. © Lex De Meester

SGP waarschuwt ZNF: ‘God komt hierop terug’

MIDDELBURG - De SGP in Middelburg wil dat het Zeeland Nazomer Festival (ZNF) stopt met producties waarin gevloekt wordt. Dat heeft de partij zaterdag laten weten. 

De SGP reageert daarmee op de openingsvoorstelling Wie Is Bang, die dinsdag in première gaat. Het ZNF waarschuwde zelf al voor het grove taalgebruik dat in het stuk van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye te horen is. ,,De voorstelling bevat teksten die de toeschouwers als grof zouden kunnen aanmerken”, staat onder de uitnodiging.

De SGP vindt het niet kunnen dat het Nazomerfestival een podium biedt aan dergelijke voorstellingen. ,,Het doet ons verdriet dat u zo met subsidiegelden omgaat, daar zijn ze zeker niet voor bedoeld”, schrijft de partij. ,,Wij hebben altijd gedacht dat het ZNF op een positieve wijze een bijdrage wilde leveren aan de nazomerse dagen, nu breekt u het moraal van onze burgers af en stimuleerde u andere medeburgers pijn te doen. Wij willen u waarschuwen, God laat niet met zich spotten, God komt hierop terug, bij u en allen die daar verantwoordelijk voor zijn. Hou dat voor ogen en stop met deze producties.”

Het Zeeland Nazomerfestival vindt plaats van 27 augustus tot en met 7 september.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement