Volledig scherm
PREMIUM
Scheepvaart op de Westerschelde © Johan Van Der Heijden

SGP: Sluit de Westerschelde af voor de scheepvaart en het stikstofprobleem is opgelost

MIDDELBURG - Als over de Westerschelde geen schepen meer naar Antwerpen varen, is het stikstofprobleem in Zeeland opgelost. Het voorstel van Statenlid Joan van Burg (SGP) was niet helemaal serieus. Hij wilde er vooral mee illustreren dat Vlaanderen Zeeland moet helpen.

De Statencommissie strategische opgaven werd vrijdag bijgepraat over de stikstofproblematiek. Die wijkt in Zeeland af van de rest van het land. Er is hier nauwelijks intensieve veeteelt. De meeste stikstof (bijna de helft) komt binnenwaaien vanuit Vlaanderen. Verder is er een flinke uitstoot van schepen.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”