Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Harry van der Maas op de Zanddijk bij Yerseke. © Videostill YouTube-kanaal Provincie Zeeland

SGP-gedeputeerde over Zanddijk-voorstel van partijgenoten: ‘dit is onverstandig’

MIDDELBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, infrastructuur en mobiliteit) vindt het onverstandig als de gemeenteraad van Reimerswaal vanavond (dinsdag) stemt over een motie die voorstelt alleen nog te streven naar de duurste variant voor de aanpak van de Zanddijk.

Gevraagd naar zijn reactie op de voorgenomen motie zegt Van der Maas: ,,Dit is onverstandig, niet doen.”

De provincie heeft vier varianten laten onderzoeken voor de Zanddijk: rood, groen, bruin en roze/zwart. Voor de eerste twee moet een nieuwe afslag worden aangelegd aan de A58. Bij rood gebeurt dat bij de Sluisweg. Dat kost in totaal 73,7 miljoen euro. Bij variant groen komt de afslag bij de Goversweg. Dat kost 67,5 miljoen euro. Variant bruin loopt vanaf de A58 nog deels over de Zanddijk, om halverwege over te gaan op een nieuwe weg naar de Olzendepolder. Kosten: 40,5 miljoen euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.