Volledig scherm
PREMIUM
Aankomend schrijfster Noa van den Doel en schrijver Rob Ruggenberg bekijken werk van kunstschilder Paul Gauguin in diens boek Noa Noa, wat Noa van Rob heeft gekregen. © Lex De Meester

Schrijver Rob Ruggenberg adviseert scholieren in Koudekerke: ‘Wees lief voor je hersenen en lees’

KOUDEKERKE - ,,Lees, lees, lees. Lees alles wat los en vast zit, want lezen maakt je slimmer.”

Rob Ruggenberg verzekert leerlingen van groep 8 van christelijke basisschool ’t Klinket in Koudekerke dat lezen niet alleen leuk is, maar hen ook vooruit helpt in de wereld. Noa van den Doel (12) hoefde hij niet te overtuigen. Zij zorgde er voor dat de populaire schrijver van jeugdboeken op een doordeweekse vrijdag naar Koudekerke is gekomen om over zijn werk en zijn boeken te vertellen.

Noa wil zelf schrijver worden, omdat ze ‘verslaafd’ is aan het verzinnen en schrijven van verhalen. Ze maakte op haar achtste al een eigen boek en is daarna niet meer gestopt met schrijven. Omdat ze een spreekbeurt wilde houden over schrijven als beroep, benaderde ze Rob Ruggenberg. ,,Ik heb al zijn zeven boeken de laatste anderhalf jaar gelezen. Manhatan is mijn favoriet.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een oorkonde voor het baren van nageslacht
    PREMIUM

    Een oorkonde voor het baren van nageslacht

    Wilde gok, volgende voorstel van Baudet: Nederland voert het Moederkruis in. Bij elk vierde, zesde en achtste kind krijgt moeders een ‘Erekruis van de Nederlandse Moeder’ uitgereikt in bronzen, zilveren dan wel vergulde uitvoering. Plus oorkonde. Als dank voor het baren van nageslacht en het aldus zuiver houden van het Nederlandse volk. Want als er maar genoeg Nederlandse kindertjes komen, hebben we die import niet meer nodig. En staat om 6 uur het eten klaar.