Rinus Spruit: ,,Ik moet mezelf opnieuw uitvinden. Dat gaat wel lukken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Rinus Spruit: ,,Ik moet mezelf opnieuw uitvinden. Dat gaat wel lukken.” © Johan van der Heijden

Schrijven hielp Rinus Spruit door een rouwperiode: ‘Dit boek voelt als je kind’

interviewRinus Spruit uit 's-Heerenhoek is toe aan zijn vierde roman. Over Gerard Stroband die een verhaal schrijft over de Zeeuwse vroedmeester Jacob Smallegange. Een boek in een boek dus over een man die veel op de schrijver lijkt. Een aanrader voor wie Rinus Spruit beter wil leren kennen. 

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.