Volledig scherm
Groep 6, 7 en 8 van De Regenboog. © Zapp

Scholieren De Regenboog in Hoedekenskerke mogen zingen voor koningin Máxima

HOEDEKENSKERKE - Basisschool De Regenboog in Hoedekenskerke is als Zeeuwse winnaar uit de bus gekomen van de Lang Leve De Muziek Show van NPO Zapp. 

Op 26 december zijn ze te zien in het Kerstmuziekgala 2018 (20.30 uur, AVRO/Tros, NPO1). De kinderen van groep 6, 7 en 8 treden dan in de grootste schoolband van Nederland op voor koningin Máxima. De Regenboog met een videoclip die samen met Youtuber Noah Zeeuw is opgenomen. Zeeuw heeft meer dan 500.000 volgers. Zaterdag was te zien hoe zij het opnamen tegen De Klimop uit Dreischor, die Youtuber Jesper (van Youtubekanaal Ponkers, bekend van hun parodieën op bekende nummers) in de arm genomen had. De muziekact die zij op video vastlegden, ging weliswaar niet naar de finale door maar was wel goed voor een Gouden Muzieknoot. Zaterdagavond moesten beide teams vijf spellen spelen, waarin de Gouden Muzieknoot het team van De Klimop een voorsprong gaf. ,,De jury zei dat we heel leuk hadden samengewerkt", vertelt Isabel Bouman, leerkracht van groep 6, 7 en 8 van De Klimop. ,,We gebruikten kleurpoeder, neonlicht, dans en rap en naast een heel goede drummer ook bodyclaps en emmers. Gewone keukenemmers. Heel origineel en creatief vond de jury dat.”

Desondanks wist de scholieren van De Regenboog de meeste punten te scoren dankzij hun muzikale kennis. Ze moesten onder meer nummers herkennen, songteksten afmaken en feiten over muziekinstrumenten weten.

De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Het Kerst Muziekgala 2018 en de Lang Leve de Muziek Show.  Alle Nederlandse basisscholen doen eraan mee. Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. Ze maken een eigen muziekvideo, treden op en moeten muzikale quizvragen beantwoorden. De show is iedere zaterdag te zien om 17.15 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement