Schip bij Vlissings strand was 'levensgevaarlijk': jongeren haalden kinderen uit het water

VideoVLISSINGEN - Onhandige stuurmanskunst. Dat is volgens de politie te water de oorzaak van de opmerkelijke manoeuvre die het containerschip Valdivia donderdagmiddag maakte bij het Badstrand in Vlissingen. Even leek het er op alsof het bijna 179 meter lange gevaarte het strand op zou komen.

Alsof er niets is gebeurd. De Valdivia is op zijn weg naar Helsinki de Waddeneilanden al lang voorbij. Maar wat gebeurde er nou in Vlissingen? Was het een stuurfout, moest de kapitein uitwijken of…? De politie denkt niet dat er iets strafbaars is gebeurd en gaat het incident niet onderzoeken, aldus woordvoerder Thomas Aling.

Strandwacht heeft mensen uit het water moeten halen

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.