Schip bij Vlissings strand was 'levensgevaarlijk': jongeren haalden kinderen uit het water

VideoVLISSINGEN - Onhandige stuurmanskunst. Dat is volgens de politie te water de oorzaak van de opmerkelijke manoeuvre die het containerschip Valdivia donderdagmiddag maakte bij het Badstrand in Vlissingen. Even leek het er op alsof het bijna 179 meter lange gevaarte het strand op zou komen.

Alsof er niets is gebeurd. De Valdivia is op zijn weg naar Helsinki de Waddeneilanden al lang voorbij. Maar wat gebeurde er nou in Vlissingen? Was het een stuurfout, moest de kapitein uitwijken of…? De politie denkt niet dat er iets strafbaars is gebeurd en gaat het incident niet onderzoeken, aldus woordvoerder Thomas Aling.

Strandwacht heeft mensen uit het water moeten halen

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.