Volledig scherm
© HVZeeland

Schade door korte felle buien in Zeeland

VLISSINGEN - Een aantal felle (onweers)buien heeft vrijdagmiddag schade veroorzaakt. In Heinkenszand vermorzelde een omvallende boom een geparkeerde auto. 

Aan het eind van de middag trok een buienfront over Zeeuws-Vlaanderen, de Bevelanden en Walcheren. Tot nog toe gaat het om zeer lokale buien die soms heel fel zijn. Het KNMI heeft voor Zeeland code geel afgekondigd vanwege  onweer. De felle buien hebben op een aantal plekken overlast veroorzaakt.
Zo viel aan de Slaakweg in Heinkenszand een boom op een auto. De wagen stond naast een huis geparkeerd toen een windvlaag de boom omver blies. De auto raakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden.

Volledig scherm
© GinoPress

Ook op andere plaatsen, waaronder in 's-Heerenhoek ontstond schade door wind. Tijdens de buien kan het fel tekeer gaan waardoor het verkeer op bijvoorbeeld de A58 snelheid moet minderen. Ook vliegt de temperatuur ineens een graad of tien omlaag en trekt de wind flink aan. Het KNMI waarschuwt dan ook dat buien gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten tot zo'n 70 kilometer per uur.

Op Twitter gaan verschillende foto's rond van het buienfront.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement