Volledig scherm
© HVZeeland

Schade door korte felle buien in Zeeland

VLISSINGEN - Een aantal felle (onweers)buien heeft vrijdagmiddag schade veroorzaakt. In Heinkenszand vermorzelde een omvallende boom een geparkeerde auto. 

Aan het eind van de middag trok een buienfront over Zeeuws-Vlaanderen, de Bevelanden en Walcheren. Tot nog toe gaat het om zeer lokale buien die soms heel fel zijn. Het KNMI heeft voor Zeeland code geel afgekondigd vanwege  onweer. De felle buien hebben op een aantal plekken overlast veroorzaakt.
Zo viel aan de Slaakweg in Heinkenszand een boom op een auto. De wagen stond naast een huis geparkeerd toen een windvlaag de boom omver blies. De auto raakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden.

Volledig scherm
© GinoPress

Ook op andere plaatsen, waaronder in 's-Heerenhoek ontstond schade door wind. Tijdens de buien kan het fel tekeer gaan waardoor het verkeer op bijvoorbeeld de A58 snelheid moet minderen. Ook vliegt de temperatuur ineens een graad of tien omlaag en trekt de wind flink aan. Het KNMI waarschuwt dan ook dat buien gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten tot zo'n 70 kilometer per uur.

Op Twitter gaan verschillende foto's rond van het buienfront.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.