Volledig scherm
© ThinkStock

SCEZ op zoek naar Zeeuwse verhalen

MIDDELBURG - Wie vertelt het mooiste Zeeuwse verhaal? Die vraag wil de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) beantwoorden met een schrijfwedstrijd.

Vanwege Wereldverteldag (20 maart) houdt de SCEZ van 16 tot en met 23 maart een Zeeuwse vertelweek, met onder meer vertelmiddagen en -avonden. Met het oog daarop is een schrijfwedstrijd opgezet.

De SCEZ zoekt eigentijdse, originele verhalen in het Zeeuwse dialect. Het thema is ‘wijze dwazen - dwaze wijzen’, wat aansluit bij het thema 'wise fools' van Wereldverteldag.

Verhaal

Het thema mag breed worden opgevat. Het verhaal dient maximaal 1000 woorden te tellen (of niet langer dan 7 minuten te duren). Het kan zowel als audiobestand als op papier worden ingeleverd. Het resultaat moet uiterlijk 28 februari naar intzeeuws@scez.nl worden gestuurd.

De inzendingen kunnen worden geselecteerd voor een van de vertelavonden. Deze zijn vrijdag 16 maart in Het Podium in Zaamslag en vrijdag 23 maart in 't Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk. Aanvang: 19.30 uur. Op dinsdag 20 maart is er vanaf 14.00 uur ook een vertelmiddag in MFC De Statie in Sas van Gent. 

Meer informatie bij de SCEZ.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement