Volledig scherm
Ike Vermeulen tijdens Euroskills in Boedapest. © Eurokills

Scalda-student Ike (19) hoort bij de zes beste CAD-tekenaars van Europa

BOEDAPEST – Scalda-student Ike Vermeulen (19) uit Biervliet is zesde geworden bij Euroskills, de Europese wedstrijden voor jonge vakmensen in Boedapest. De mbo'er deed mee aan het onderdeel CAD-tekenen.

Ike werd eerder Nederlands kampioen CAD-tekenen, en moest het de afgelopen dagen opnemen tegen elf concurrenten uit andere landen. Dat was ‘heel pittig’, vertelt de vierdejaars student. Ike bracht drie dagen achter zijn computer door. ,,Ik moest 3D-tekeningen van machines aanpassen, en missende onderdelen intekenen. Het was een hele grote opdracht, met veel tijdsdruk.” Terwijl hij aan het werk was, liepen overal evenementbezoekers rond. ,,Ik heb mijn oordopjes in gedaan, muziek geluisterd en gefocust op mijn beeldscherm.” De mbo’er vond Euroskills ‘een superleuke ervaring’. ,,Je krijgt er heel veel energie van, en het is leerzaam.”

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Ike Vermeulen en zijn docent Ronald Schroevers. © Scalda

Ike werd begeleid door Ronald Schroevers, docent werktuigbouwkunde bij Scalda. Bij de opdrachten mocht hij een kwartier meedenken over de opdracht en tips geven. ,,Maar Ike mocht daarbij niks opschrijven.” Schroevers is hoe dan ook trots op zijn student. ,,Hij hoort bij de top van de Europese CAD-tekenaars. Hij heeft drie dagen keihard gewerkt. Ik vind het ontzettend knap wat die jongen op zo’n jonge leeftijd presteert.”

Ike was even teleurgesteld toen bleek dat hij niet in de prijzen gevallen is. ,,Maar even later was ik hartstikke blij. Ik ben zesde van Europa. Daar ben ik trots op. Ik heb alles uit mezelf gehaald."

Mbo-school Scalda huldigt Ike maandag op zijn school in Vlissingen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement