Scalda in Vlissingen
Volledig scherm
Scalda in Vlissingen © PZC

Scalda helpt studietwijfelaars via livestream

VLISSINGEN - Wie nog een mbo-studie moet kiezen, kan van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 april online neuzen in het aanbod van mbo-school Scalda. 

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en zijinstromers die nog twijfelen heeft Scalda de Live Studiekeuzetour opgezet. Ze kunnen via livestreams op diverse locaties van de school binnenkijken en vragen stellen via een chat (scalda.nl/onlinekiezen). Scalda blijft verder telefonisch en per mail bereikbaar.

Scalda heeft vanwege de corona-maatregelen informatieavonden en meeloopdagen voor potentiële studenten geschrapt. Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter van het College van Bestuur van Scalda: ,,Met de Live Studiekeuzetour hopen we studiezoekers te helpen bij hun keuze voor een vervolgstudie. Dit doen wij nu online omdat de leerlingen van het voortgezet onderwijs zich uiterlijk voor 1 mei moeten aanmelden voor een mbo-opleiding, willen zij aanspraak maken op het toelatingsrecht. Maar ook voor andere studiezoekers bieden we hiermee een goed alternatief voor de afgelaste informatieavonden.”

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.