Volledig scherm
PREMIUM
De KNRM met een slikslee bij de vastgeraakte M. Hartman. Links een brandweerman. © HV Zeeland

Sassenaar zat muurvast in het slib: ‘Het had geen half uur langer moeten duren’

VIDEOHOEDEKENSKERKE - De Zeeuwse landmeter M. Hartman (50) uit Sas van Gent raakte gisteren tot zijn middel muurvast in het slib voor de kust van Hoedekenskerke. De hulpdiensten rukten massaal uit om hem te redden. “Het had geen half uur langer moeten duren”, blikt hij terug op de levensgevaarlijke situatie.

Hartman liep op het slib om veranderingen in de zandbodem voor de kust te meten. Het was zijn eerste keer op het stuk grond. Ter hoogte van Moertjesdijk, een paar honderd meter van de oever, begon hij weg te zakken in het modderige zand. 

“Ik had de indruk dat ik nog wel kon doorlopen. Ik was halverwege en zag verderop vast zand liggen. ‘Niet zeuren, maar doorgaan’, dacht ik. Maar het bleek helemaal geen vast zand te zijn. En inmiddels zat ik tot mijn knieën in het slib”, zegt Hartman.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    POLL

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.