Volledig scherm
PREMIUM
Marienette Visser heeft een doos vol speelgoed en spelletjes voor de ruilbeurs van cadeautjes. © Marcelle Davidse

Ruilbeurs voor Sinterklaas in Wolphaartsdijk en Zierikzee:‘Kind is net zo blij met geruild als gekocht cadeautje’

pollWOLPHAARTSDIJK - Waar koopt Sinterklaas zijn speelgoed? Voor Marienette Visser uit Wolphaartsdijk en Marike de Jonge uit Zierikzee is het antwoord: Sint koopt niet, hij ruilt. ,,De berg met speelgoed op zolder wordt steeds groter. En dan moet je nóg meer kopen? Alsjeblieft niet.”

Poll

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

 • Eens (39%)
 • Oneens (61%)
1032 stemmen
 1. ‘Alcoholvrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’
  PREMIUM
  Achter de schermen

  ‘Alcohol­vrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’

  GOES - De koperen ketels in restaurant Slot Oostende puur voor de show? Dacht het niet. Het is de plek waar bierbrouwer Jens van Stee (29) dagelijks duizenden liters bier maakt. Via een leidingsysteem worden de flesjes even verderop in de Wijngaardstraat gebotteld. En dat alles in een ruimte zo groot als een woonkamer. ,,Veel mensen denken dat de brouwerij op De Poel zit, maar dat is de distributie.”
 2. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

  Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

  HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.