Samen met zijn goede vriend en chef-kok Edwin Vinke brengt BLØF-zanger Paskal Jakobsen komende maand een kookboek uit.
Volledig scherm
Samen met zijn goede vriend en chef-kok Edwin Vinke brengt BLØF-zanger Paskal Jakobsen komende maand een kookboek uit. © ANP Kippa

Ruige Kost: Paskal Jakobsen en Edwin Vinke praten in nieuw boek samen over eten

MIDDELBURG - Volgende maand verschijnt Ruige kost, een boek over eten, door zanger Paskal Jakobsen van Bløf en sterrenkok Edwin Vinke. Uitgeverij Carrera Culinair noemt het een dialoog tussen een chef en een thuiskok.

De chef van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat en de Middelburgse popzanger zijn goede vrienden. Vinke ontwerpt ook de gerechten voor Jakobsens restaurant Hard & Ziel in Middelburg. Hun voortdurende gesprekken over eten zijn nu deels gebundeld in een boek. Dat verschijnt op 11 juni.

Liefhebberij

In Ruige kost delen ze hun favoriete en succesvolle recepten. Voor Jakobsen is koken een liefhebberij die hij steeds fanatieker is gaan beoefenen. Waar nodig roept hij de hulp in van Vinke. ,,Alle vragen die je nooit aan een chef durft te vragen, stelt Paskal wel aan Edwin", schrijft Carrera in een persbericht. 

De gerechten in het boek zijn geïnspireerd door de reizen van de kok en de muzikant en hun liefde voor Zeeland en Zeeuwse ingrediënten. Daardoor biedt het boek ook een inkijkje in hun levens, aldus de uitgeverij.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.