Volledig scherm
Wilma Coppoolse en Doortje Cornelisse © Lex De Meester

Roze woensdag bij de Vierdaagse: ‘muziek geeft de spieren een oppepper’

NIJMEGEN - Vier dagen wandelen, zweten en feesten: 580 Zeeuwen lopen deze week de Vierdaagse van Nijmegen. Wij volgen er zes.

Volledig scherm
Maarten Schakel loopt vierdaagse voor 50e keer. © Dirk Jan Gjeltema

De tweede wandeldag begon met een domper voor Maarten Schakel (72) uit Zierikzee. Zijn wandelmaatje en recordloper Bert van der Lans, die voor de 72e keer de Vierdaagse wandelde, viel dinsdag uit na een val met zijn fiets.

De twee wandelaars kennen elkaar al vijf decennia: Schakel loopt de Vierdaagse voor de vijftigste keer. ,,Vorig jaar liepen we samen en op de eerste wandeldag ook. Ik wilde mijn kameraad ondersteunen. Ik had erop gerekend dat we samen over de finish zouden gaan. Heel sneu dat dit gebeurd is. Ik had vandaag echt een wees-gevoel.”

Ondanks de teleurstelling liep Schakel ‘roze woensdag’ fluitend uit. ,,Ik heb heerlijk gewandeld. Het was perfect loopweer: als het iets te warm werd, verdween de zon achter een wolkje.” Vanaf Wijchen stonden de mensen rijendik langs de kant. ,,Dat was onwaarschijnlijk mooi. Iedereen was blij. Het was echt een feesttocht. Die muziek geeft de spieren een oppepper.”

Schakel heeft de zwaarste dagen erop zitten. ,,De eerste twee dagen zijn 33 kilometer, de laatste twee dagen is de route 30 kilometer. We zijn dus over de helft.” Op de voeten van de Zierikzeeënaar zijn geen blaren te bekennen. ,,Ik heb geen centje pijn, en geen stuivertje last.”

Volledig scherm
Wilma Coppoolse en Doortje Cornelisse tijdens Roze Woensdag © Wilma Coppoolse

Wilma Coppoolse (60) en haar vriendin Doortje Cornelisse (66) uit Middelburg hadden het zwaarder op de tweede wandeldag. Wilma stapte rond vier uur de deur binnen van haar logeeradres. ,,Ik ben heel moe. En ik denk dat ik een blaar op mijn teen heb. Maar als ik straks gedoucht heb, dan gaat het weer beter hoor.”

De dames droegen vanwege Roze Woensdag roze wandelkleding, net als veel andere Vierdaagselopers. ,,Toen we Nijmegen binnenliepen, was alles roze. Je zag overal dansende mannen. Het was één deinende mensenmassa. We hadden geen puf meer om te dansen. Maar we hebben wel met onze armen gezwaaid.”

Wilma’s nichtje kookt een warme hap. ,,Ik word hier lekker verwend. Ik ga zo een biertje drinken en lekker bijkomen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.