Volledig scherm
© Mechteld Jansen

Rotterdammer moet vier maanden zitten voor diefstal in Rilland

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 24-jarige Rotterdammer B. M. een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd. Ook moet hij nog zestig dagen uitzitten van een eerder vonnis. De rechtbank achtte M. verantwoordelijk voor enkele diefstallen in Rilland.

M. liep op 17 april van dit jaar in de Hoofdstraat in Rilland en gedroeg zich volgens een omwonende verdacht. De politie werd ingeschakeld en toen hij staande werd gehouden, kon hij zich niet identificeren. Daarop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Bij zijn fouillering kwam twee Tom-Toms, een paar handschoenen, oordopjes en een zilverkleurige heupflacon tevoorschijn. Spullen die kort daarvoor waren gestolen.

De man was in Rotterdam met vrienden op stap geweest en had een fles wodka en vier halve liters bier gedronken. Vervolgens waren ze met de auto weggereden. Hij werd wakker in de politiecel en zei zich vanaf het moment dat hij de auto had verlaten niets meer te herinneren. M. heeft geen werk, geen inkomen, geen verblijfsstatus en is verslaafd aan alcohol.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.