Volledig scherm
© Mechteld Jansen

Rotterdammer moet vier maanden zitten voor diefstal in Rilland

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 24-jarige Rotterdammer B. M. een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd. Ook moet hij nog zestig dagen uitzitten van een eerder vonnis. De rechtbank achtte M. verantwoordelijk voor enkele diefstallen in Rilland.

M. liep op 17 april van dit jaar in de Hoofdstraat in Rilland en gedroeg zich volgens een omwonende verdacht. De politie werd ingeschakeld en toen hij staande werd gehouden, kon hij zich niet identificeren. Daarop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Bij zijn fouillering kwam twee Tom-Toms, een paar handschoenen, oordopjes en een zilverkleurige heupflacon tevoorschijn. Spullen die kort daarvoor waren gestolen.

De man was in Rotterdam met vrienden op stap geweest en had een fles wodka en vier halve liters bier gedronken. Vervolgens waren ze met de auto weggereden. Hij werd wakker in de politiecel en zei zich vanaf het moment dat hij de auto had verlaten niets meer te herinneren. M. heeft geen werk, geen inkomen, geen verblijfsstatus en is verslaafd aan alcohol.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
    PREMIUM
    Werken in Zeeland

    Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

    GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”